Oslos mest sentrale badesteder

Oslos mest sentrale badesteder

Langs havna i Oslo er det flere muligheter for badeliv og rekreasjon. Her er en oversikt over de mest sentralt tilgjengelige badestedene i Oslo.

Sammenlignet med forsommeren 2018 er vi ikke i nærheten av badetemperaturene vi kanskje skulle ønske oss riktig ennå. Men mye kan skje på værfronten i løpet av sesongen, og det å oppsøke sjøluft og bølgeskvulp kan jo være en fin sommeraktivitet uansett vanntemperatur.  

Hovedstaden kryr av flotte plasser for en deilig dag ved sjøen. Og om du bare har en time til rådighet, er det fint at noen av dem ligger sentrumsnært til, slik at du kan ta med deg lunsjen din eller en kaffekopp og nyte den på en bryggekant midt i byen. 

Tjuvholmen bystrand:  Lekkert beliggende ligger badebrygga og stranda utenfor Astrup Fearnleymuseet. Den grunne stranda har små steiner, og egner seg godt for barna. Fra brygga kan man hoppe uti og ta en svømmetur, for du klatrer badestigen opp på land og nyter solen. Det er opparbeidet gressplen man kan slå seg ned på. Stupebrett og dusj er også av fasilitetene.

 

Oslos mest sentrale badesteder

Tjuvholmen. Foto: Visit Oslo/ Torgny Gustavsson

Badebrygga på Operastranda

I fjor ble det etablert en midlertidig badebrygge ved operastranda utenfor riggplassen til Munchmuseet. Flytebryggene er tilrettelagt med badestiger og to badstuer, og er et smart valg hvis man bare skal ta seg en rask dukkert.

Oslos mest sentrale badesteder
Oslos mest sentrale badesteder

Badebryggen ved Operastranda. Foto: Visit Oslo/ Didrick Stenersen

Sørenga sjøbad

Oslo sentrums største badetilbud med barnevennlig sandstrand og store arealer med tregulv, benker, liggestoler, stupebrett og dusjer. Grøntarealer med gressplen, søppeldunker og og flere restauranter og butikker i nærheten. Sjøbadet er universelt utformet med egen baderampe for bevegelseshemmede.

Den letteste måten å komme seg til Sørenga er å gå eller sykle via Operaen og flytebrua fra Sukkerbiten. Du kan også sykle inn fra baksiden via Middelalderparken. 

 

Oslos mest sentrale badesteder

Sørenga. Foto: Visit Oslo/ Didrick Stenersen

Bekkelaget aktivitetspark

Bekkelagsbadet er det nyeste tilskuddet av større badeanlegg i Oslo. Parken er på over 12 mål, som er omtrent like stort som Birkelunden på Grünerløkka. Her er det stupebrett og badebrygge, utendørs parkour, sandvolleyballbane og ballbinge. Det er etablert toalettbygg og dusjer, og det er lagt til rette for grilling og salg av mat. Bekkelagsbadet ligger et kvarters sykling fra Oslo sentrum, men er også lett tilgjengelig med buss. 

Les mer om åpningen av Bekkelagsbadet 

Oslos mest sentrale badesteder

Bekkelagsbadet. Dette er Jon Anders med hundene Ika og Andrey. Han bor på Ormøya og synes det er kjempebra med en ny park i området for bading og avslapning. Foto: Oslo Havn/ Marthe Landsem

Oslos mest sentrale badesteder

På Bekkelagsbadet er det mulig å kjøpe seg ferske bakevarer og hjemmelaget limonade i matvogna til Fjordtunet.

Foto: Oslo Havn/ Marthe Landsem

 

Ruterbåt til øyene

Har du hele dagen til rådighet og du ønsker deg ut av byens ståk og larm, kan du også lett oppsøke kontakt med sjø og natur på en enestående måte ved å ta en av Ruterbåtene til Oslos øyrike. Båtene til Hovedøya, Gressholmen og Langøyene går fra Rådhusbrygge 1.

 

Oslos mest sentrale badesteder

Foto: Oslo Havn/ Marthe Landsem

Mer om Oslos øyparadis

Her er en oversikt over alle badesteder i Oslo