Miljøpris til Color Line

Fakta


Color Line fikk Oslo kommunes miljøpris 2012

Deres skip får landstrøm til kai i Oslo

Byrådsleder Stian Berger Røsland overleverte prisen til
Helge- Otto Mathiesen fra Color Line

Miljøpris til Color Line

Color Lines skip får ren strøm fra land når de ligger til kai. Det fikk de i dag Oslo kommunes miljøpris for.

Color Magic og Color Fantasy går hver dag mellom Oslo og Kiel, og er de to første skipene i Norge som får ren strøm fra land når de ligger til kai. Dette reduseres CO2-utslippene med 3000 tonn i året som tilsvarer det som 1700 biler årlig slipper ut.  I tillegg reduseres NOx-utslippene med 50 tonn i året.

Europas 10. største hotell
-
Når Color Lines ferger nå får strøm de fire timene de ligger til kai i Oslo, fjernes et av byens største punktutslipp. Slik bidrar rederiet til at Oslo kan bli en lavutslippsby, sa byrådsleder Stian Berger Røsland da han delte ut Oslo miljøpris for 2012.

 Cruisefergene som hver dag går ut og inn fra Oslo er på størrelse med Europas 10. største hotell.

-          Vi er så heldige at vi hver dag får lov til å komme helt inn til byen. Dette er vi takknemlig for, men det forplikter. Derfor er vi med på miljøsatsningen i Oslo, sier Helge Otto Mathiesen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line.

Gav prispengene til barn og unge
Color Line valgte å gi prispengene på 50 000 kr videre til Oslo KFUM`s sjøkorps og deres seilbåt Mohawk som holder til i Oslo havn.   

- De gjør en viktig jobb for å lære barn og unge å være på sjøen. Å holde seilbåter ved like koster. Her har dere et bidrag fra oss, sa Helge Otto Mathiesen.

- Vi er overveldet! Dette kommer godt med i vårt arbeid for å lære opp barn og unge i seiling og båtliv. Vi trenger fortsatt penger for å sette båten i stand etter at den ble rent i senk for noen år siden, sa en takknemlig nestleder, Nina Schjoldager.

Miljøpris til Color Line
Gav prispengene til barn og unge. Nina Schjoldager fra Oslo KFUM`s sjøkorps får 50 000 kr fra Color Line. Foto: Trude Thingelstad / Oslo Havn

Første i Norge – internasjonal standard
Løsningen som er valgt i Oslo, har også vakt internasjonal interesse.

- Dette er en stor dag for norsk skipsfart. Dette har ikke bare vært et nasjonalt pionerprosjekt, vi har også satt internasjonal standard. Dette er stort, sa en fornøyd Helge Otto Mathiesen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line.

Mer landstrøm i havn
-
Vi gratulerer Color Line så mye med prisen. Color Line har gjort en stor innsats for å få dette til og er et godt forbilde for andre rederier. Vi satser videre for å kunne tilby landstrøm også andre steder i havnen, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran i Oslo Havn KF.

Miljøansvar
Color Line er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier. Selskapet har sitt hovedkontor i Oslo. I 2001 fikk rederiet Oslo havns miljøpris.  Selskapets 6 skip transporterer hvert år mer enn 4 millioner passasjerer,  nærmere 990 000 personbiler og over 170 000 trailere. Color Line har 4 internasjonale linjer mellom 7 havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. I Oslo har de linjen Oslo – Kiel.