"Sommeråpent" i Oslo Havn

Fakta

MS «Sjøkurs» er det tidligere Hurtigruteskipet MS «Ragnvald Jarl», som gikk i fast rute mellom 1956-1995. Skipet ble overlevert rederiet Det Nordenfjeldske Dampskibsselskab i juli 1956. I 2007 ble skipet kjøpt opp av Sørlandets Seilende Skoleskibs Institution og fikk sitt nåværende navn.

"Sommeråpent" i Oslo Havn

Det populære NRK-programmet «Sommeråpent» skal i år sendes fra båten MS Sjøkurs. I halvannen måned vil båten turnere rundt om i norske havner, og først ut er i Oslo lørdag 22.juni.

I løpet av sommerens TV-turnè skal NRK-båten innom hele 38 havner, og sju kjente NRK-profiler, deriblant Dan Børge Akerø, Tore Strømøy og Nadia Hasnaoui, skal fordele de 38 sendingene seg i mellom.

I lørdagens sending vil samtlige programledere være tilstede. I søndagens sending, også den i Oslo, skal Ingrid Gjessing Linhave lede programmet alene. Linhave er kjent som den nye programlederen i Nytt på nytt, etter at Linn Skåber takket for seg.

Til premieren i Oslofjorden på lørdag får båten - som ligger til havn på Revierkaia - blant annet besøk av Jo Nesbø, Lillebjørn Nilsen, Ingrid Olava, Dissimilis.

Følg seilasen minutt for minutt

Det er imidlertid ikke bare 60 minutter lange «Sommeråpent»-sendinger som skal produseres om bord. Hver lørdag blir det direktesendte bryggefester fra havnen, i tillegg lages det en «minutt for minutt»-sending fra hver seilas mellom havneanløpene. Totalt skal 300 timer TV produseres om bord.