Nordens største arkitekturfestival

Fakta

Oslo arkitekturtriennale arrangeres hvert tredje år, og årets festival er den femte i rekken. Gjennom utstillinger, konferanser, debatter, utflukter og verksteder har triennalen som mål å utfordre arkitekturfeltet, øke bevisstheten hos besøkende og inspirere publikum.

Nordens største arkitekturfestival

Oslo arkiterkturtriennale 2013 vil utover høsten ha over 70 arrangementer i, utenfor og til og med under Oslo.

Festivalen, som Oslo Havn KF og HAV Eiendom er hovedsponsorer for, byr på et rikt program helt frem til 1.desember. I det omfattende programmet kan vi trekke frem høydepunkter som:

  • Seminar om bærekraftdiskusjoner; En kritisk undersøkelse av bærekraft som driver i norsk etterkrigsarkitektur (25.september).
  • Blå grønn by; Oslo fra innsiden. Omvisning, debatt og foredrag i Klemetsrud energigjenvinningsanlegg (8.oktober-29.november, tirsdager og fredager).
  • Folkemøte; The high line New York og Sørenga Bro. Om transformasjon av gamle bystrukturer (14.oktober).
  • Folkemøte; Oslo vokser, havnepromenaden. Om Oslos havnepromenade og utviklingen av fjordbyen i en voksende hovedstad (15.oktober).
  • Konferanse; Fra Nimby til Imby. Om veien fram til bærekraftige bylandskaper i Norden (18.oktober).

Last ned fullstendig program for Oslo arkitekturtriennale


Bildet: Havnedirektør Anne Sigrid Hamran holder foredrag om transformasjon av by og havn, under båttur i Oslos indre fjordlandskap. -Tusen takk for en uforglemmelig tur, tenk at jeg skulle bli forelsket i Oslo Havn. Gleder meg til å se fortsettelsen, de malte kranene, de nye strendene, var tilbakemeldingene fra en av deltakerne.