Bidrar til sikkerhet og trivsel på sjøen

Bidrar til sikkerhet og trivsel på sjøen

-Den viktigste jobben havnepolitiet har er å forebygge. Derfor er vår tilstedeværelse viktig, slik at vi kan slå ned på uvettig ferdsel og de som ikke tar hensyn til andre, sier politioverbetjent Roar Isaksen.

Bidrar til sikkerhet og trivsel på sjøen

Politiet i Oslo har med sin nye båt «Vekteren» fått siste skrik innen moderne teknologi på vannet. Båten har en kapasitet og toppfart som gir lovens lange arm en mulighet til å rekke over større områder i de indre delene av Oslofjorden.

Politioverbetjent Roar Isaksen (bildet til venstre) ved Havnepolitiet i Oslo sier at det største ønsket er at alle som ferdes på og ved sjøen skal trives. Derfor er det viktig at politiet viser seg, og er ute blant folk. Noen ganger er tilstedeværelsen i seg selv nok. Andre ganger tar polititjenestemennene er alvorsprat med folk som kanskje har vist uvettig båtkjøring. Og noen ganger må politiet ty til hardere midler, ved f.eks. hyttebråk, fester som har gått over grensen, eller fyllekjøring. Da kan sanksjonene komme i form av sviende bøter.

-Promille og/eller høy hastighet i mørket med dårlig sikt har vært medvirkende årsaker til de ulykkene vi har hatt i Oslofjorden de siste årene, sier Isaksen. Han forteller at havnepolitiet er med i en kampanje som heter "Klar for sjøen", sammen med flere etater. - Her oppfordrer vi alle som er i båt eller som har ansvaret for badende barn, om la være å drikke alkohol.

Politioverbetjenten er glad for at vi ikke hatt noen alvorlige ulykker i tilknytning til småbåttrafikken i vårt distrikt. -Vi i havnepolitiet kan, sammen med andre offentlige etater som er til stede på sjøen, ta noe av æren for dette, sier han. Politiet samarbeider også tett med Oslo Havns båter.

Svært mange druknet i 2013, og tallene hittil i 2014 viser at svært mange drukner. Oppfordringen fra politiet er derfor krystallklar:

Bruk vest om bord i åpen båt!

(ytterligere to bilder nedenfor)

Bidrar til sikkerhet og trivsel på sjøen
Høy fart: Når "Vekteren" gir gass gjør den 40 knop (74 km/t)

Bidrar til sikkerhet og trivsel på sjøen
Toppmoderne: Politifolkene styrer "Vekteren" fra en meget moderne og høyteknologisk cockpit

Tekst & Foto: Christian Ruscetta