Europeisk miljøpris til Color Line

Europeisk miljøpris til Color Line

Color Line mottok mandag denne uka miljøprisen Baltic Sea Clean Maritime Award 2014 under European Maritime Day i Bremen.

Prisen deles ut årlig av organisasjonen Baltic Sea Forum til de aktørene i Østersjøregionen som bidrar mest offensivt til å ivareta miljøet.

- Vi er stolte over anerkjennelsen for vår innsats for miljøet. Color Line legger ned store ressurser i innovasjon i blant annet miljøteknologi. Vi er glade for at innsatsen blir lagt merke til og anerkjent, sier konserndirektør Jan Helge Pile i Color Line.

Miljøsatsing

I juryens begrunnelse, heter det at «Color Line har tidlig identifisert verdien av miljøvennlig skipsfart og er en driver for innovasjon og utvikling. Rensesystemet for svoveldioksid er i test og skal installeres i selskapets fire største ferger i 2015.»

 - Vi gratulerer Color Line så mye med prisen. Color Line har gjort en stor innsats for å bidra til å gjøre sjøtransporten mer miljøvennlig. Etableringen av de nye rensesystemene og at cruisefergene Color Magic og Color Fantasy allerede har fått landstøm under havneopphold i Oslo, gjør Color Line til et forbilde for også andre rederier, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran i Oslo Havn KF.

Bygging av rensesystemene starter i sommer. Til sammen skal 16 renseenheter – skrubbere – installeres. Skrubberne til skipet «SuperSpeed 2» er nylig installert og vil fungere som testanlegg for forbedringer på de øvrige tre skipene.

Fakta om Baltic Sea Forum

Baltic Sea Forum ble etablert av blant andre tidligere president i Finland og vinner av Nobels fredspris Martti Ahtisaari i 1992. Den ikke-kommersielle, private organisasjonen arbeider for å fremme økonomisk og kulturelt samarbeid i Østersjøområdet ved å tilby arenaer for erfarings- og kunnskapsdeling. Aktører fra alle land med kystlinje mot Østersjøen kan være i organisasjonen som opprinnelig var et finsk-tysk samarbeid. 

 

Europeisk miljøpris til Color Line

Bildet: Color Line mottar Baltic Sea Clean Maritime Award 2014 for sitt miljøarbeid. Fra venstre: Haitze Simers, General Director MARE European Commission, Juergen Schmidts, Baltic Sea Forum, Uwe During, Baltic Sea Forum, Jan Helge Pile, Konserndirektør Color Line.