Ny kjempemarina på Aker Brygge

Ny kjempemarina på Aker Brygge

Nå jobbes det iherdig med å få på plass en ny marina ytterst på Aker Brygge, som skal stå ferdig 1.mai.

Asfalten ved vannkanten skal byttes ut med granitt. Du kan stå helt ytterst på den nye marinaen og nærmest håndhilse på passasjerene i cruisebåtene. Ytterpunktet på marinaen skal ligge hele 180 meter fra fastlandet.

- Dette har tidligere vært et lukket område som stort sett er blitt brukt av båtfolket. Nå bygger vi ut og åpner hele området for publikum, sier Thomas Nygård, destinasjonssjef på Aker Brygge, til OsloBy.

15 meter i bredde

Utstikkeren får en bredde på 15 meter, og vil ifølge Nygård ha Europas bredeste marina-pir. Flere benker mot vannkanten skal sørge for at besøkende får muligheten til å nyte solen ved vannet. Den utvidede bryggen blir pyntet med store blomsterbed. Akkurat nå blir det jobbet kontinuerlig for å gjøre den ferdig til 1. mai.

- Piren blir på hele 2000 kvadratmeter. Vi vil også ha konserter og andre arrangementer her, sier Morten Kreutz, utleiesjef i Norwegian Property som er den største eieren av Aker Brygge.

Noen av båtplassene skal leies ut for hele sesongen (sommer eller vinter), mens deler av havnen får korttidsplasser hvor man leier plass for en dag eller flere dager. Alle båtturister kan leie plass i marinaen. Det blir etter førstemann til mølla-prinsippet. Man vil også ha muligheten til å bestille på forhånd.

Det kommer også en ny kafé ved vannkanten.

Illustrasjonsfoto: Marinetek