Nytt interaktivt maritimt opplevelsessenter

Fakta

Visste du at 90 % av verdens varer fraktes over havet?

Nytt maritimt opplevelsessenter er åpnet på Maritimt Museum på Bygdøy
Fra 4. april kan du oppleve maritim næring på en helt ny måte i de interaktive utstillingene "Norge er havet" og det "Elektriske aqvariet".

Nytt interaktivt maritimt opplevelsessenter

Vil du prøve deg som reder, bli bedre kjent med moderne skipsfart og skipstrafikken i Oslo havn? Da er Norsk Maritimt Museum på Bygdøy stedet å besøke.

"Norge er havet" er en interaktiv utstilling over 500 kvadratmeter som åpner for publikum 4. april. Den gir deg muligheten til å lære og prøve din ferdigheter på en rekke interaktive stasjoner, med innhold fra internasjonalt ledende norske kompetansemiljøer.

På den nye, digitale «Sjøens motorvei» kan du konkurrere mot medspillere om å være den dyktigste skipsrederen, og treffe vanskelige beslutninger i møte med pirater og stormer.                          

Barn i alle aldre inviteres til en helt spesiell undervannsreise i "Det elektriske akvariet ! Dette er en både interaktiv og poetisk opplevelse i selskap med sjøanemoner og styrbare fiskestimer! 

Lær mer om Oslo havn
På et eget Oslo havn hjørne kan du få vite mer om skipstrafikken i Oslo havn, se skipstrafikken på en skjerm eller bare nyte utsikten utover fjorden og se skipene som seiler forbi.                        

De nye utstillingene markerer en milepæl i fornyelsen av Norsk Maritimt Museum, som faller sammen med museets 100-års jubileum. Midlene til fornyelsen i første rekke stilt til rådighet av NMM Partners.

Nytt interaktivt maritimt opplevelsessenter
Båter i Oslo havn. Havnedirektør Anne Sigrid Hamran viser skjermen som følger skipstrafikken.
Nytt interaktivt maritimt opplevelsessenter
Anemoner og livet i sjøen kan oppleves i det "Elektriske aqvariumet".