Oslo Havn startet havnestafett for tryggere kyst

Fakta

Oslo Havn startet havnestafetten og støtter sin lokale redningskøyte RS Unifjord.

- Vi vil støtte opp om Redningsselskapet viktige jobb, fortalte havnedirektør Anne Sigrid Hamran til generalsekretæren i Redningsselskapet, Rikke Lind.

Oslo Havn startet havnestafett for tryggere kyst

Oslo havn støtter driften av 80 nautiske mil på den lokale redningskøyta i Oslofjorden. Stafettpinnen er nå sendt videre til havner kysten rundt.

Havne-Norge starter nå en havnestafett for å støtte lokale redningsskøyter kysten rundt. Oslo Havn og Vadsø havn er blant de første havnene som har kjøpt nautiske mil til støtte for sine lokale redningsskøyter. Nå utfordres havnene til å støtte opp om redningsskøyter langs hele norskekysten. 

Redningselskapets aksjon "nautiske mil" oppfordrer bedrifter til å bidra til en trygg kyst ved å kjøpe nautiske mil som går til driften av sin lokale redningskøyte. Det koster 500 kr å drifte en redningsskøyte en nautisk mil som er 1852 meter. 

-  Vi synes Redningsselskapet gjør en viktig jobb for å gjøre kysten tryggere for alle som ferdes på sjøen. Norge har en av verdens lengste kyststriper, og sjøen er viktig for næringsliv, sjøtransport og friluftsliv.  Derfor oppfordrer vi nå havne-Norge til å kjøpe nautiske mil og bidra til at de lokale redningsskøytene kan fortsette sin viktige jobb, sier direktør i Norsk Havneforening,  Arnt Einar Litsheim og Pia Farstad von Hall, leder av KS Bedrift Havn.

Støtter viktig beredskap i Oslofjorden
Oslo havn har kjøpt 80 nautiske mil og støtter driften til den lokale redningskøyta RS ”Uni Oslofjord”.

 - Vi ønsker å støtte opp om det viktige arbeidet Redningsselskapet gjør. Oslofjorden er en viktig vei for både varer og passasjerer og en fantastisk fjord for frilufts- og sjøopplevelser. På fine sommerdager kryr det av småbåter som nyter livet på sjøen. De lokale redningsskøytene er viktig for beredskapen og tryggheten hvis noe skjer. Vi velger å sende stafettpinnen videre nedover Oslofjorden, og oppfordrer Borg havn i Fredrikstad til også å støtte sin lokale redningsskøyte, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran. 

Borg havn i Fredrikstad tok i mot stafettpinnen og bidrar også med å kjøpe nautiske mil.

-  Vi takker så mye for støtten fra havne-Norge som vil komme godt med i driften av redningsskøytene våre, sier generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind.

Om Redningsselskapet:

Redningsselskapet har i løpet av de siste 10 år totalt reddet 300 personer fra å drukne, berget 1000 fartøy fra forlis.  Over 14 000 mennesker fikk hjelp av Redningsselskapets 44 redningsskøyter i fjor. 4 611 fartøy fikk assistanse. Av disse var 3 354 fritidsbåter og 857 fiskefartøy. I 2013 hjalp redningsskøytene over 300 flere fritidsbåter enn i 2012. Økningen skyldes sannsynligvis finere vær og med det
økt båtbruk.

Oslo Havn startet havnestafett for tryggere kyst
Starter havnestafett. Havnedirektør Anne Sigrid Hamran, generalsekretær Rikke Lind, direktør i Norsk havneforening Arnt Einar Litsheim og leder i KS Bedrift Havn, Pia Farstad.