Oslo fikk cruisepris

Fakta

 

Messen arrangeres i år for 30. gang og den norske standen er sentralt plassert sammen med de andre nordiske og baltiske landene.

Oslo fikk cruisepris

Oslo ble onsdag 12.mars premiert som «Best Destination Experience, Independent Tours» i Cruise Insight Magazines årlige evaluering av cruisedestinasjoner i 2013.

Prisen ble delt ut under Cruise Shipping Miami, som er cruisenæringens største bransjetreff. VistiOSLO og Oslo Havn representerer hovedstaden på Cruise Norway’s stand som samler over 40 havner langs norskekysten.

Cruise Insight Magazine oppfordret cruiserederiene til å evaluere anløpshavnene, og Oslo skåret høyest på beste individuelle opplevelse. Blant cruisepassasjerene som kommer til Oslo kjøper om lag halvparten utflukt gjennom rederiet. Resten av passasjerene velger å se Oslo på egen hånd, og mange av disse velger å kjøpe et Oslo Pass som blant annet gir fri adgang til attraksjoner og fri offentlig transport. Oslo ligger vel til rette med svært sentrale cruisekaier og kort avstand til sentrum og attraksjoner.

«Prisen er en honnør til Oslo som cruisedestinasjon med spennende og tilgjengelige attraksjoner og en inspirasjon til videreutvikling av Oslo som attraktiv cruisehavn. VisitOSLO har i mange år arbeidet målrettet mot dette segmentet, blant annet gjennom nettverkene Cruise Norway og Cruise Baltic, sammen med Oslo havn og direkte med cruiserederiene. Dette er en hyggelig anerkjennelse av at Oslo som by og produktet vi har bidratt til å utvikle er populært blant cruisepassasjerene og bransjen», sier en stolt Eva Britt Kornfeldt, prosjektleder for cruise hos VisitOSLO.

 

Oslo fikk cruisepris

 Eva Britt Kornfeldt (foto: VisitOslo)