Radioprograms budstikke gjennom havna

Radioprograms budstikke gjennom havna

Det populære radioprogrammet «Norgesglasset» på NRK P1 har startet sin markering av grunnlovsjubileet med å sende en budstikke landet rundt. Onsdag ankom den Oslo havn.

Bildet øverst: Distriktssjef Anette Brække (Oslo Havn) og styrmann Svein Ove Trondsen (Color Magic) med Norgesglassets budstikke.

I 1814 brukte man budstikke til å fortelle om det som skulle skje på Eidsvoll. Norgesglasset markerer dette ved å sende sin egen budstikke innom flest mulig kommuner fra 14.januar til 13.februar.

Kom fra Kiel

Onsdag morgen ankom budstikka med M/S Color Magic fra Kiel til Hjortneskaia i Oslo. Styrmann Svein Ove Trondsen på Kielfergen overleverte så budstikka til Oslo Havns distriktssjef, Anette Brække. Hun vil levere budstikka videre til en LNG-båt som tar den videre til Vollen.

Budstikka startet et historisk sted hos en av sine lyttere. Lytteren sendte den så videre, og slik vandrer budstikka fra lytter til lytter. Reisen kan følges i Norgesglasset på NRK P1, og hver dag kan publikum se bilder og oppdatert kart på Norgesglassets facebooksider.

Radioprograms budstikke gjennom havna

 Bildet: Kranfører Jørn Øien fikk også besøk av budstikka høyt over bakken