Ny øybåtterminal åpnet

Ny øybåtterminal åpnet

Torsdag 19.mars ble den nye øybåtterminalen på Rådhusbrygge 4 offisielt åpnet. Fra lørdag 21.mars begynner fergene å bruke den nye, flotte terminalen. Se bildeserie og video i artikkelen.

Bildet over: Bernt Reitan Jenssen (admr.dir. i Ruter), byråd Guri Melby (V) og Bernt Stilluf Karlsen (styreleder i Ruter og Oslo Havn KF) prater med mannskap ombord i "Oslo 8"

– Vi håper flyttingen nærmere sentrum gjør tilbudet enda mer tilgjengelig for enda flere reisende. Nå er jo båtene enda nærmere trafikknutepunkt som trikk og bane, og det er også satt opp nye, fine sykkelstativer her, sier Byråd for miljø og samferdsel Guri Melby (V). Hun åpnet torsdag den nye terminalen sammen med Bernt Stilluf Karlsen, som er styreleder både for Oslo Havn KF og Ruter (Oslo Havn fikk i oppdrag fra Ruter om å bygge terminalen), havnedirektør Anne Sigrid Hamran og adm.dir. Bernt Reitan Jenssen i Ruter.

Kraftig oppdatert

Rådhusbrygge 4 er kraftig oppgradert med køordnere, tydelig skilting, sykkelparkering og en flytebrygge hvor båtene legger til. Dekket på bryggen er rehabilitert etter anvisning fra Byantikvaren med brostein og granittheller i gangledene.

Trikken og bussen har holdeplasser like i nærheten, samtidig som det kun er en kort gåtur fra T-banen og toget på Nationaltheatret stasjon.

– Dette blir et knutepunkt som binder kollektivnettverket vårt bedre sammen når vi får samlet alle båtrutene på samme sted. Vi gleder oss til å gjøre øyene langt mer tilgjengelige, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen. Han sa også at den sikreste måten å sjekke hvordan sommerværet har vært tidligere, er å sjekke hvor mange som reiste med øybåtene.

- Når det er fulle båter er det godt vær, så enkelt er det. Vi håper det blir mye fulle båter fremover, sier Reitan Jenssen.

Vårruter

Det er Oslo Havn som har hatt ansvaret for å bygge den nye øybåtterminalen på oppdrag fra Ruter.

– Øyene i Oslo byr på fantastiske friluftsopplevelser, og vi håper at den nye terminalen nærmere byen vil få enda flere til å oppdage øyparadiset ute i fjorden, bare en kort båtreise unna, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

Samtidig med flyttingen starter vårrutene. Det betyr avganger hver time fram til 9. mai da båtene begynner å gå hver halvtime. 20. juni starter sommerrutene og båtene går da hvert kvarter ut til øyene.

Se videoklipp av snorklipping og tale av Bernt Stilluf Karlsen.

Se bildeserie nedenfor

Ny øybåtterminal åpnet
 Byråd Guri Melby (V)

Ny øybåtterminal åpnet
 Havnedirektør Anne Sigrid Hamran

Ny øybåtterminal åpnet
 Adm.dir. Bernt Reitan Jenssen i Ruter takker entreprenører og prosjektledere for innsatsen

Ny øybåtterminal åpnet
 Her vil tusenvis av mennesker reise fra på tur ut til idylliske øyer

Ny øybåtterminal åpnet
 Jazzbandet Vika spilte blant annet "Hovedøen"

Alle foto: Christian Ruscetta