Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!

Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!

Fra kl. 12 -16 kan du på 38 poster besøke båter av mange slag, delta på fiskekonkurranse, arkitekturvandring, guidet båttur og mye mer.

Besøk havna og havnepromenaden og bli med på feiringen av Oslos havnepromenade søndag 14. juni. Familiearrangementet Havnelangs fra kl. 12 – 16 har eget programhefte med konkurranse og stempelkort, og nesten alle aktiviteter er gratis. Havnelangs arrangeres for fjerde gang.

Hvis du vil spare beina, kan du ta et av de to turisttogene som vil kjøre langs havnepromenaden, eller shuttlefergen som stopper på Filipstad, Rådhusbrygge 4 (ved Nesoddenbåtene), trebrygga foran havnelangeret eller Bjørvika.

DELTA I KONKURRANSEN – VINN FINE PREMIER
På 38 ulike poster kan du møte pirater, besøke historiske båter, delta på arkitekturvandring, prøve segway eller lære sjøvett av Eliasbåten og mye mer. Program deles ut på postene. Du får ett stempel på hver post, og programmet kan leveres ferdig utfylt på alle poster til havneansatte i orange t-skjorter. Vinnerne blir kontaktet.  Lykke til!

Hvis du er innom minst ti poster  kan du være med i konkurransen om å vinne følgende premier:
1.     Et gavekort til et 2-døgns Cruise med Color Line tur/retur Oslo-Kiel for to personer i 5-stjerners suite
2.     Et gavekort til et cruise for to personer til København med DFDS Seaways i Commodore lugar.
3.     Et gavekort til en transportreise for fire personer og en bil til København med DFDS Seaways.
4.    Et gavekort til et cruise for 4 personer i standard 4 sengs lugar med vindu tur- retur Oslo - Fredrikshavn med bil

5.     Fire gavekort til sommercruise på Oslofjorden med Båtservice Sightseeing.
6.     Fire gavekort à 500 kroner som kan benyttes på cruise.no
7.     Et gavekort til familiedagen «Sjømann for en dag» for en voksen og et barn om bord på Christian Radich 30. august fra kl. 1200 til kl. 1500.
8.     Et Oslo Pass 24 timer for 2 voksne og 2 barn fra Visit Oslo.

Kart og program Havnelangs 2015  - pdf

Havnelangs - kart med poster på Facebook  - havnelangs.no

Oversikt alle arrangementer på feiringen av Havnepromenaden kl. 12 - 24 14. juni 2015

Se film fra Havnelangs i 2014

 Post 1.      BESØK EN ASFALTFABRIKK
På Filipstad lages noe som er viktig for alle oss som går, sykler og kjører bil: Asfalt. Asfalten lages av blant annet av stein som kommer inn sjøveien og gammel asfalt.
Se asfaltverket på nært hold, ta på tøffe maskiner og smak på sort kjærlighet.  
 SKANSKA ASFALT - FILIPSTAD


Post 2.     
SE PÅ STORE MASKINER
Er du en av dem som liker store og kule maskiner? Det gjør mange av oss i Oslo Havn KF også. Prøvesitt en traktor, eller sitt i kurven til en stigebil.
OSLO HAVN KF – FILIPSTAD 
 
Post 3.      VELKOMMEN TIL COLOR LINE – MØT CAPTAIN KID
Møt Captain Kid og delta i konkurranse med flotte premier. 
COLOR LINE CRUISES –  FILIPSTAD 

Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!
Kaptein Kid er populær hos store og små.

 
Post 4.      SMAK PÅ KAFFE
Prøvesmak noen av de ulike kaffesortene som blir laget i kaffebrenneriet på Filipstad.
JOH. JOHANSSON KAFFE - FILIPSTAD
 

Post 5.     
SE ET INNENDØRS FJELL AV SALT
Har du lyst til å se et innendørs fjell av salt? Og hvor mye kan du egentlig om saltet som strøs ut på veiene våre? Kom inn for å ta en titt på saltet, fiske salte godteposer, se på maskiner og ta vår store salt-quiz.
MESTA - FILIPSTAD
Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!

Post 6.      LÆR MER OM BIODRIVSTOFF – FRA FOSSIL TIL FORNYBAR ENERGI
Fra kaia på Filipstad distribuerer ECO – 1 biodrivstoff til hele Østlandsområdet. De leverer fornybar energi som erstatter diesel blant annet til mange av Oslo kommunes bygg. Lær mer om bioenergi som sparer miljøet for store utslipp.
ECO 1 BIOENERGI AS / AS GREEN CUBE MANAGEMENT (GCM) - FILIPSTAD

Post 7.      FÅ EN SMAKEBIT AV FREMTIDENS AKTIVITETSHUS
Skur 13 (Pushwagnerskuret) var tidligere full av papir. I fremtiden skal det bli et aktivitetshus for byens befolkning. På Havnelangs kan du teste ut rullebrett, rulleskøyter,  sparkesykler og minigolf.  Eller lek deg i form i Tufteparken, en utendørs treningspark hvor du bruker kroppen som egenvekt.  Team Physix, Skandinavias største street workout freestylelag veileder og inspirer deg med show kl. 13, 14 og 15.
 OSLO HAVN KF / BYMILJØETATEN – FILIPSTAD- PUSHWAGNERSKURET

Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!

Post 8.      TIL TOPPS I TÅRNET OG ARKITEKTURVANDRING
F
å en flott utsikt over både byen og fjorden fra det 83 meter høye glasstårnet Tjuvtitten på Tjuvholmen. I dag er det gratis å ta turen opp. Visit Tjuvholmen arrangerer to arkitekturvandringer, starter ved  Tjuvtitten kl. 13 og 15. Visninger i seks forskjellige leiligheter fra kl. 14.00-16.00.  
 
TJUVHOLMEN KS  - TJUVHOLMEN

Post 9. VELKOMMEN OMBORD TIL OSLO HAVN
Oslo Havn KF har flere båter som bidrar til å holde fjorden ren og trygg. Har du lyst til å komme om bord i en av arbeidsbåtene våre, kan du møte opp i Skulpturparken på Tjuvholmen. Båten drar ut hver hele og halve time. Det er plass til 11 personer i hver båt og barn må være i følge med voksne. Er vi ikke her, så er vi ute på oppdrag.
OSLO HAVN KF - TJUVHOLMEN
 

Post 10.    HØR HISTORIEN OM DA BÅTER BLE BYGGET PÅ AKER BRYGGE 
Veteraner fra Akers Mek forteller spennende historier om livet på Aker Brygge om tida da det ble bygget båter og oljeplattformer her.
NORWEGIAN PROPERTY – AKER BRYGGE MARINA


Post 11. SE PLANENE FOR DET NYE NASJONALMUSEET
14. juni åpner Nasjonalmuseet og Statsbygg Mellomstasjonen, infosenter for det nye Nasjonalmuseet, åpent kl.12-23. Kl. 12-16 kan du bygge din drømmeby og kikke ned i Oslos største hull.
Mellomstasjonen - på vei til det nye Nasjonalmuseet - Vestbanen

Post 12. VELKOMMEN TIL NOBELS FREDSSENTER
Omvisning på norsk kl. 13 og 16, engelsk kl. 14 og 15. Omvisning med kunstnerne bak det 60 meter lange verket Mare Nostrum på byggeveggen kl. 16.
Nobels Fredssenter - Vestbanen, Rådhusplassen


Post 13. BESØK EN ANNERLEDES FERGE
Velkommen om bord i verdens første gassdrevne passasjerferge, Nesodden-fergen. Du kan ta en tur opp på broa eller i maskinrommet som bidrar til renere luft i byen vår. Vi viser deg hvorfor og hvordan
gassdrevne båter er bra for miljøet.
NORLED – NESODDENBÅTEN – AGA GASS -  TINGVALLAKAIA

Post 14.  ANSIKTSMALING OG BALLONGSVERDFEKTEKURS
På rådhusbrygga kan du få ansiktsmaling og delta på ballongsverdfektekurs! Ansiktsmaling fra kl 1000 – 1530.Ballongsverdfektekurs – hver time fra kl.10 - 15
Kl 1530 slipper alle om bord på sjørøverskuta for å leke pirater.
BÅTSERVICE SIGHTSEEING – RÅDHUSBRYGGE 3  

Post 15.  BLI DAGENS MILJØPIRAT
Ombord på seilskipet Legend bor Miljøpiratene. Kom ombord og kjenn den 100 år gamle skuta under føttene, drøm om de syv hav, få noen morsomme overraskelser og ikke minst, lær om havet og bli Miljøpirat!
MILJØPIRATENE PÅ S/V LEGEND - RÅDHUSBRYGGE 3
 

Post 16. SE EN GAMMEL LOS OG FRAKTESKØYTE OG RACERBÅT
Gå om bord i Ung Oslo, en arbeidstreningsbåt for barnehjemsbarn, eller se Ung Oslos racerbåt. På kaia blir det musikk og liv, og mulighet for en matbit. Kl 15 blir det dåp av barnebåten Elias på Honnørbrygga. Båten vil døpes av finansminister Siv Jensen.


UNG  OSLO   -    HONNØRBRYGGA

Post 17.  LÆR OM SIKKERHET TIL SJØS MED ELIAS
Barn, kom om bord å ta en tur i redningsskøyta Elias. Du kan også komme om bord på Redningsselskapets skøyter, og lære mer om sikkerhet til sjøs. Er vi ikke her når du kommer, er det fordi det er noen på sjøen som virkelig trenger vår hjelp.
REDNINGSSELSKAPET – UNG OSLO  HONNØRBRYGGA

Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!Post 18. SE EN ÆRVERDIG GALLEAS FRA 1889
I dag er Dyrafjeld et skoleskip for ungdomsskoleelever, men i tidligere tider har denne båten seilt langs norskekysten, på de amerikanske innsjøer, langs Australias kyst og på de store oceaner.
DYRAFJELD –SOLLERUDSTRANDA SKOLE – RÅDHUSBRYGGE 1 

 
Post 19.   BLI KJENT MED SJØKORPSET – TA KNUTESERTIFIKAT OG FÅ OMVISNING
I 95år har sjøkorpset lært opp tusenvis av Oslos barn og unge i sjømannskap, seiling og sjøsikkerhet. Besøk den 111år gamle skuten S/Y Mohawk II.  Hos oss får du øve på å kaste redningsline, ta knutesertifikatet, blåse seilbåter gjennom en hinderløype, omvisning ombord på Mohawk II og ikke minst en tur rundt i havna med vår andre stolthet, Umoe!
SJØSPEIDERNE – RÅDHUSBRYGGE 1


Post 20. 
  ET GLIMT AV FORTIDEN
Kom om bord i dampskipene DS Børøysund og DS Styrbjørn og den gamle minesveiperen, Alta.. Kystlaget Viken, det første av Norges 117 kystlag holder åpent hus i skur nr. 28 og 29. Vi serverer kaffe og nystekte sveler, og vårt kystbibliotek er åpen for publikum.
OSLO MARITIME KULTURHAVN – NORDRE AKERSHUSKAI

Post 21.  BESØK POLITIBÅTEN
Kom om bord i politibåten og møt politifolkene som gjør fjorden trygg. De kan også vise deg gratisappen småbåtguiden som har all den informasjonen du trenger for å ferdes trygt på fjorden. Er vi ikke her når du kommer, er det fordi vi har rykket ut for å hjelpe noen.   
HAVNEPOLITIET – NORDRE AKERHUSKAI

Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!


Post 22.  BESØK CHRISTIAN RADICH
Velkommen om bord i fullriggeren Christian Radich. Skuta ble bygd som skoleskip i 1937, men i dag kan alle bli med den stolte skuta på tokt eller fjordtur.  
CHRISTIAN RADICH – AKERSHUSUTSTIKKEREN

Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!
Besøk skoleskipet Christian Radich og bli kjent med mannskapet om bord.

Post 23.  OSLO SJØMATFESTIVAL
Sjømatopplevelser for hele familien. Sjømatrestaurant for barn i samarbeid med Oslo Sjømatfestival og Geitmyra Matkultursenter for barn.
OSLO SJØMATFESTVALEN - SKUR 33 - AKERSHUSUTSTIKKEREN

Post 24.  FÅ EN SMAK AV CRUISELIVET
Kom til oss og finn ut hvordan din cruisedrøm kan bli til virkelighet. Få gode råd om cruise og gode tilbud. Bli med på quiz med mulighet til å vinne gavekort, eller bla i rykende ferske cruisekataloger.
ROYAL  CARIBBEAN CRUISE LINE – SEADREAM YACHT CLUB,  CRUISE.NO – VIPPETANGEN

Post 25.  DEN STORE FISKEKONKURRANSEN
Stor fiskekonkurranse på Vippetangen – for alle aldersgrupper. Konkurransen varer fra kl. 1200 til kl. 1545, premieutdeling til slutt. Flott fiskeutstyr i premie. Vi har fiskeutstyr til utlån, men ta gjerne med eget utstyr. Husk redningsutstyr til barna.
OSLO HAVFISKEKLUBB, NORMARK NORWAY - VIPPETANGEN

Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!
Fiskekonkurranse. Prøv fiskelykken på Vippetangen. Vinn flotte premier!

Post FISKEHALLEN
Fiskehallen er åpen. Prøv noen av produktene til Norges største fiskemarked, Oslo fiskehall.
FISKEHALLEN - OSLO SJØMATFESTVAL - VIPPETANGEN

Post 26.  SE HVORDAN KORNET BLIR TIL MEL
Til kornsiloen på Vippetangen kommer det båtlaster med blant annet hvete og rug, både fra Norge og ulike steder i Europa. Lær mer om de ulike kornsortene og se hvordan man lager korn til mel. Kjøp ferske bakevarer og god kaffe.STRAND UNIKORN – KORNSILOEN PÅ VIPPETANGEN

Post 27.  ÅPENT SKIP PÅ DFDS. JACK THE PIRATE KOMMER!
Københavnbåten holder åpent skip fra kl. 11-14 med aktiviteter for liten og stor. Ute på soldekk tennes grillen og du kan kjøpe lunsj for 115,- pr. voksen og halv pris for barn (4-11 år). Visning av lugarer, og lek og moro for barna. Jack the Pirate kommer og han gleder seg til å møte små og store pirater. Husk å medbringe ID-kort med bilde.
DFDS SEAWAYS - REVIERKAIA 

Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!


Post 28. VELKOMMEN TIL STENA LINE
Vi tilbyr hoppebåt på kaia og konkurranser for barn og voksne i alle aldre med fine premier, servering, gode tilbud på cruise og masse informasjon om herlige nord Jylland.
STENA LINE - REVIERKAIA

Post 29.  MØT TOLLERNE 
Kl. 1300, 1400 og 1500 kan du komme og se hvordan Tollvesenets spesialtrente hunder kan lukte seg fram til narkotika. Sjekk hvordan en ekte smuglerbil har manipulert dempere og fjæring for transport av store mengder smuglervarer. Du kan også se mobile skanneren som brukes for å lete etter smuglervarer i vogntog og containere. Tollmuseet i Tollbugata 1a har åpent under Havnelangs.
TOLLVESENET - Ved fraktterminalen på Vippetangen

Post 30.   PRØV SEGWAY
Har du enda ikke forsøkt Segway? På Havnelangs kan du teste dine ferdigheter på en segwaybane med instruktør. Det koster 50 kr. Aldersgrense 16 år. Sikkerhetsutstyr lånes ut.
SEGWAY NORGE – NORD PÅ REVIERKAIA

Post 31.  GUIDET BÅTTUR TIL NORGES STØRSTE GODSHAVN
Bli bedre kjent med planene for Norges største godshavn i Sydhavna og lær mer om sjøtransporten. Bli med på en guidet båttur  til Norges største godshavn hvor containere fulle med sko, klær og andre forbruksvarer blir brakt i land. Turen tar ca. 45 min, og starter og slutter her. Turene starter kl. 12:00, 1300, 1400 og 1500.
OSLO HAVN KF – NORD PÅ REVIERKAIA

Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!


Post 32.  TA EN TITT PÅ BRANNBÅTEN OG VETERANBRANNBILER
Ta en titt på brannbåten Redningen som kan slukke brann med vannkanoner. Her kan store og små også få sitte bak rattet på en veteranbrannbil. Hvis ikke brannbåten er her når du kommer, er det fordi den måtte rykke ut på et oppdrag.
BRANN OG REDNINGSETATEN – NORD PÅ REVIERKAIA, TREKAIA

Velkommen til Havnelangs på havnepromenaden 14. juni!


Post 33.  EN PLANTE SOM SNAKKER, EN SKULPTUR SOM SVAIER
På Festningsallmenningen kan du gå inn i en 6m høy skulptur.Kunstprosjektet Evergreenav Christian Bermudez tar utgangspunkt i ballastplantene i Oslos havn og deres historie.
EVERGREEN

Post 34.  OMVISNING I OPERAEN
Utforsk små og store rom i Operaen og hør om hvordan en forestilling blir til. Omvisning (50 min) på no/eng kl 13 og 14. Under Havnelangs koster det 80 kr for voksne per billett mot normalt kr 100. Familieomvisning ( fra 4 år og oppover) kl 14 og kl 15.  Pris pr. person er 50 kr.
DEN NORSKE OPERA & BALLETT – OPERAEN

Post 35.  ÅPNING AV DRONNING EUFEMIAS GATE
Bli med på åpningen av paradegata i Bjørvika med sirkus, middelalderleir med riddere, ansiktsmaling, BMX - sykkelshow og is av nitrogen.
STATENS VEGVESEN – DRONNING EUFEMIAS GATE - BJØRVIKA

POST 36 CAMP BJØRVIKA  - DET NYE BJØRVIKA
Sportsaktiviteter, foodtrucks og informasjons-hub hvor du kan høre om utviklingen av Bjørvika. Infohub åpen 12- 16. Mat og aktiviteter 12- 21.
BJØRVIKA UTVIKLING, NORSK MARITIMT MUSEUM, KIRKENE I GAMLE OSLO, GAMLEBYEN BEBOERFORENING, OSLO S UTVIKLING, PLAN-OG BYGNINGSETATEN, HAV EIENDOM, MUNCH MUSEET, BJØRVIKA SPORTSKLUBB. Parkeringsplassen bak operaen, Bjørvika

Post 37.  BRYGGESTEMNING PÅ SØRENGA
Ta gangbroen fra Operaen over til Sørenga. På brygga blir det ansiktsmaling og den Norske Turistforening arrangerer kajakktesting. I visningssenteret kan du se modell av hele Sørenga og se fjordleiligheter til salgs. Omvisning på byggeplassen og barnehagen.  Nyt utsikten og ta en matbit fra en av våre restauranter. 
S
ØRENGA UTVIKLING - SØRENGA

Post 38. VELKOMMEN TIL SÆTERS MIDT I BYEN!
På Losætra på Loallmenningen mellom luftetårnene i Bjørvika møtes kunst og urbant jordbruk. På Losætra får du høre mer om bybier, urban matproduksjon og økologisk kompostering. Vi byr på hjemmelagde flatbrød. Og det kommer dyr til sæters for å gjøre seg feite!
Flatbread Society og Herligheten Parsellkollektiv i samarbeid med Bjørvika Utvikling