Møt Oslo Havns nye trafikkdirektør

Møt Oslo Havns nye trafikkdirektør

Einar Marthinussen (47) er glad i både sjøen og logistikk, og gleder seg til å ta fatt på jobben med å få mer gods og passasjerer til Norges største havn.

Einar er utdannet siviløkonom fra BI, og kom sist fra Nokas hvor han hadde ansvaret for å bygge opp en driftsorganisasjon for verdihåndtering og pengelogistikk,  for blant annet å overta pengehåndtering og automatdrift fra bankene. Når dette gikk på skinner etter tre år var det på tide å skifte beite.

- Jeg liker at det skjer mye, og få ting i gang. Jeg har allerede skjønt at Oslo Havn er en organisasjon som ikke står stille, sier Einar som føler seg vel mottatt i havna.

Trafikk og marked
I Oslo havn vil han ha ansvar for både trafikk og marked med oppgaver som spenner vidt fra daglige operative oppgaver til mer langsiktige og strategiske utviklingsplaner.
- Det er viktig at havna kjenner varestrømmene og kundene, og forstår kundens behov og den virkeligheten de lever i. Det er mange brikker som må på plass når vi skal utvikle en fleksibel, effektiv og miljøvennlig havn i Norges største by, sier Einar som ser frem til å bli bedre kjent med kunder, samarbeidspartnere og havne- Norge. 

Jeg kan og liker å jobbe med logistikk, og har tidligere vært i Oslo Taxi, Posten, og også ledet Jørgensen Transport som hadde mange oppdrag for kunder i Oslo havn. 

Liker seg på sjøen
Einar vokste opp ved sjøen i Kristiansund, men har bodd i Oslo-området de siste 28–årene. Nå har han landet på Tjuvholmen, hvor han bor med kona og foxterrieren Pelle, med fin utsikt mot Filipstad. På fritiden liker Einar seg best på sjøen og er en aktiv seiler.  Han har både seil- og motorbåt på Lille Herbern og hver tirsdag i sesongen deltar han i regatta i Bunnefjorden.
Sammen med kona og hunden blir det mange turer på havnepromenaden og ut til Bygdøy. På vinteren er han glad i både ski og slalom.