Ny linje mellom Oslo og Storbritannia

Ny linje mellom Oslo og Storbritannia

DFDS starter ukentlig direkte container- og bulkrute fra Immingham til Oslo.

Første anløp var tirsdag 15. august på nordre Sjursøya med båten Lysvik Seaways.

Dobler kapasiteten
- Vi øker kapasiteten til Oslo, og på denne ruten ser vi for oss å årlig frakte omkring 100.000 tonn med gods sjøveien til Oslo. Ut fra Oslo venter vi at det vil fraktes 20.000 tonn som skal videre til England. En stor del av den type gods som vi venter på denne ruten hadde ellers gått på landeveien – slik at det er et miljøaspekt her også, sier direktør for shipping og logistikk, Kasper Svenningsen.

DFDS dobler kapasiteten på sine container-  og bulkruter mellom Norge (Oslofjorden) og Storbritannia. I tillegg til den nye direkteruten til Oslo, vil DFDS starte to ukentlige anløp til og fra Immingham og Zeebrugge til Fredrikstad. Denne frakten gikk tidligere til Moss.

Avfall til gjenvinning
Det er i hovedsak sortert og emballert avfall, såkalt RDF som skal til gjenvinningsanlegget på Klemetsrud som nå fraktes sjøveien til Oslo, i tillegg til containere. Avfallet er innpakket og tildekket, og vil kort mellomlagres under tak før det raskt sendes videre med lastebil for å bli omgjort til miljøvennlig fjernvarme og strøm til Oslos befolkning.

På sikt er det planlagt at dette vil ankomme Kneppeskjær, når en har fått etablert et telt her.

-    Vi ønsker den nye linjen velkommen, og her har alle parter jobbet godt sammen for å få de nødvendige fasiliteter på plass til denne typen gods som byen trenger. Denne lasten har også tidligere kommet til Oslo, men vi er glade for at frakten er tilbake i Oslo – med kort transportvei til der det skal brukes, sier trafikkdirektør Einar Marthinussen.