Bygdøynes brygge er blitt ny

Bygdøynes brygge er blitt ny

Trebrygga er nyoppusset og klar for å ta i mot tusenvis av turister og Oslofolk som reiser sjøveien til Bygdøy.

Hvert år reiser 400 000 mennesker med Bygdøyfergene.

Byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund klippet snoren og åpnet den nye brygga 21. mars.

- Brygga er en viktig del av miljøet på Bygdøy og av stor betydning for museene, ja for hele Oslo. Takk til Oslo Havn KF som har fornyet brygga for fremtiden. Brygga er spesiell fordi den er arkitektegnet og en av få trebrygger i Oslo. Og takk til museene her ute og rederiet Skibs As Bygdøyfergene som har anløpt Bygdøynes siden 1898, og som trofast frakter turister og skoleklasser sjøveien til Bygdøy. Gratulerer med dagen og med ny brygge, sa byråd Kjetil Lund.

Arkitekttegnet 
Den arkitekttegnede Bygdøynes brygge er utformet av arkitekt Jan Olav Toft, og bygget av Oslo havn KF i 1998. Bryggen er viktig del av miljøet på Bygdøy og av stor betydning for museene. Bygdøyfergen anlegger her 30 ganger daglig i sommerhalvåret. På Bygdøynes brygge ligger også Svanen, en seilende leirskole eid av Norsk maritimt museum. 

Nytt tredekke
Slitedekket i tre var preget av tidens tann. Oslo Havn KF har derfor i vinter fornyet bryggen med et nytt tredekke til sommersesongen 2018. Hele 700m2 av tredekket er byttet ut, og nye «treskjørt» er laget rundt brygga. Entrepenør har vært tømrerfirmaet Haandveerkerne. Bæresystemet som er et betongdekke på stålrørspeler, var i god stand. Oppgraderingen har kostet om lag 2, 5 millioner kroner.

To ganger rundt jorden
Rederiet Skibs AS Bygdøyfergerne har anløpt Bygdøynes siden 1898. Hovedfergen har tilbakelagt en strekning tilsvarende 2 ganger rundt jorden.  Bygdøyfergene frakter 400.000 passasjerer uten tilskudd fra det offentlige.  Alle skoleklasser og barnehager seiler gratis.
 
Fergeturen ut tar 14 minutter ut og 8 minutter tilbake.

Bygdøynes brygge er blitt ny

 Formøyd med ny brygge. Byråd Kjetil Lund, prosjektleder Hege Berg Thurmann og havnedirektør Ingvar M. Mathisen.