Color Lines cruiseskip blir som «nye»

Color Lines cruiseskip blir som «nye»

I løpet av 10 travle dager får cruiseskipene MS Color Magic og MS Color Fantasy en real «makeover».

Color Magic var først ut 11. januar. Deretter er det Color Fantasy sin tur for årlig vedlikehold og oppgradering.

Bilde: Color Magic ruvet godt ved Akershus festning under liggetiden for oppgradering. Senere ligger Color Fantasy til kai her. Begge skipene trafikkerer linjen mellom Oslo og Kiel fra Hjortneskaia på Filipstad. Mer info: www.colorline.no

Fornyelse

Det kryr av folk om bord, når Karl Wisløff, prosjektleder for oppgraderingen viser oss rundt på Color Magic. Det er ikke reisende som skal på tur, men nesten 400 håndverkere, datafolk og ansatte som fyller de 15 dekkene på cruisefergen.

Det er mye som skal byttes ut, pusses på og overhales om bord i løpet av seks travle dager. Blant annet skal 1300 tvèr og 1400 telefoner skiftes ut. I alle publikumsområder skal det legges nye, brannsikre tepper med nytt design. Tepper renses. Badelandet pusses opp. Området for frokostservering i buffetrestauranten bygges om, og i maskinrommet skal hovedmotorene overhales.

Color Lines cruiseskip blir som «nye» 
Den store restauranten akter friskes opp. Også den store lysekronen får en rens.

Her må alle ta i et tak. Bartendere som vanligvis serverer drinker, er nå med på å bære bord og stoler slik at gulvet kan slipes og få et nytt lag med lakk.

- Det er mye som skal skje på kort tid. Men med god planlegging av de som har ansvaret om bord, går det unna. Vi bruker tiden når båten er tom til å pusse opp og oppgradere der vi kan. Alle trår til for at arbeidsplassen skal skinne som ny. Vi er stolte av cruiseskipene våre. Derfor bruker vi mye penger på vedlikehold, forteller Karl Wisløff. 

Color Lines cruiseskip blir som «nye»

 
Snart klar for badegjester. Badelandet får et nødvendig malestrøk, og venter snart innrykk av badeglade i alle aldre.

HMS- viktig

Med så mange folk og arbeidsprosesser som skal skje til samme tid blir HMS viktig.

- Vi har opprettet et eget "Helse, sikkherhets og miljø- senter" ombord, og har også satt en egen HMS- konsulent for oppussingstiden, slik at vi sikrer at arbeidet overvåkes med HMS- øyne, forteller Karl Wisløff. 

Color Lines cruiseskip blir som «nye»

 

Karl Wisløff viser frem "HSE" senteret som koordinerer helse, miljø- og sikkerhetsarbeidet under oppgraderingen.

 

Color Lines cruiseskip blir som «nye»
 
Egen HMS- offiser. Tom Ådne Hansen er tatt ut av sin vanlige jobb som styrmann, og vil som HMS- offiser overvåke og sjekke at oppussingen og oppgraderingen skjer etter HMS- boka. Karl Wisløff til høyre. 

 

Color Lines cruiseskip blir som «nye»

 
På broen. Karl Wisløff og kaptein Erling B. Hansen har utsikt mot rådhuset mens Color Magic har liggetid ved Akershuskaia. Alle foto: Trude Thingelstad